Familiar and Social 

 



Casa en Lo Curro

Location Santiago de Chile, Chile

Year 2015-2019

Description The "L" shape of the house, with the variation of the upper floor, meets the client ’s layout requirement needs: a clear definition and separation of the living space between family and social life. The slight slope of the ground makes the articulation the house on several levels necessary, generating additional spatial subdivisions.The building and cladding materials support the vertical development: concrete and plaster being rooted in the ground, gradually giving way to more "airy" materials such as wood and glass. 

Client Private

Program  House and Landscaping

Type Private commission

Assignment Preliminary design, detail design, build direction

Size 450 sqm

Designers  Niccolò Cau - Carlotta Montefoschi Ricardo Walker Campos

Collaborator Ermelinda Cosenza

Status Under construction